Haber

Eskişehir’in afet direncini ölçmek için yapılan çalışmada ekiplere eğitim verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında sahada çalışacak mühendislerin eğitimleri devam ediyor. Mühendisler bayram sonrası Eskişehir’in deprem risk analizini ortaya çıkarmak için saha çalışmasına başlayacak.

2021 yılından itibaren yürütülen Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi çalışmaları kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, 2021 yılından bu yana gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi çalışmaları kapsamında, Eskişehir’in yapı stoğu envanteri ve yapı stokunun yapımı. Ülke güvenliğinin deprem riski açısından değerlendirilmesini içeren protokol şubat ayında imzalandı.

Eskişehir kenti genelinde yürütülecek çalışmaların ilk etabında Odunpazarı ve Tepebaşı bölgelerindeki 22 bin yapı “hızlı değerlendirme yöntemi” ile incelenecek.

“Mevcut Bina Stok Envanterinin Oluşturulması ve Bina Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Ortak Hizmet Projesi Protokolü” kapsamında 30 kişilik mühendis grubuna protokolün asıllarına yönelik teknik eğitimler verildi. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ESOGÜ ve ESTU tarafından IMO bünyesinde ilan verilerek başvuru esasları belirlenir. verildi. Daha sonra yapılan sınav sonucunda başarılı olan 16 inşaat mühendisi bu görevi yerine getirmek üzere görevlendirilmiştir.

Konuyla ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde saha çalışması yapılacak. Meslektaşlarımıza şu anda iş sağlığı ve güvenliği, sahada kullanılacak program orta yüz ve bağlantı eğitimlerinden oluşan ikinci aşama bir eğitim veriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yer alan Riskli Riskler, Binaların Tespitine İlişkin Esaslarda belirtilen süratli yöntemlerle gerçekleştirilecektir. bina bazında riskli ya da değil anlamında değil ve genel ölçekli bir önceliklendirme çalışmasıdır.Vatandaşlarımızın burada gruplara baz olmasını diliyoruz.Tabii ki kimliklerine mutlaka bakmaları gerekiyor.Burada yapılması gerekenler Binaların genel risk haritasının çıkarılması Hızlı tespit tekniği ile puanlama yapılacak “Böyle bir şeyi dert etmelerine gerek yok. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından belediyelerimiz vatandaşlarımızla birlikte dönüşüm projelerini ve yapı stokunun güçlendirilmesini gerçekleştirecek.”

Eğitimlere katılan ve saha çalışması yapacak mühendisler Elif Kıvrak, Davet Başkanı Özdemir, Elif Kökçınar ve Adnan Yıldız da bu çalışmada görev almaktan büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu